Comisia de atestare
Comisia de acreditare
Comisiile de experţi
Dispoziţii, instrucţiuni
Acte normative
Nomenclator
Instituţii
Consilii
Seminare
Teze
Conducători de doctorat
Deţinători de grad
Doctoranzi
Postdoctoranzi
CNAA logo

 română | русский | english


versiune pentru tipar

Stimaţi colegi, dragi prieteni, Crăciun fericit!


24 decembrie 2016

Rapid de tot fuge vremea, mai trece un an şi iată-ne în ajun de un Crăciun şi Anul Nou 2017 – sărbători de iarnă ale creştinătăţii şi a lumii întregi. Potrivit unor tălmăciri, denumirea de ”crăciun” ar proveni din limba latină şi anume de la cuvântul “creatio” ce înseamnă creaţiune, naştere. Astfel, sărbătorim Naşterea Domnului nostru, Iisus Hristos, care, prin tot ce a predicat şi a făcut, ne îmbie să ne amintim cu plăcere de toate împlinirile, cu bucurie de toate clipele frumoase și fără regrete de tot ce nu am reușit în anul ce se duce.

Dar pe parcursul miilor de ani, de când se sărbătoreşte Crăciunul, sărbătoarea a prins o multitudine de dimensiuni, care ne oferă posibilitatea, la trecerea dintre ani, să ne aducem unul altuia tradiționale, dar și mai noi urări spre a deveni mai buni şi mai înţelepţi. În contextul dat, fie ca aceste sărbători de iarnă să ne umple inima de înţelepciune, dragoste și binecuvântare. Fie ca aceste zile de sărbătoare, cu multă lumină și spiritualitate, să ofere un prilej fericit de consolidare a familiei și reîntâlnire cu oamenii dragi. Este momentul ideal să apreciem dragostea din viața noastră, despre care credem, de multe ori, că ni se cuvine.

Sărbătorile de iarnă mai sunt şi un popas bilanţier, de inventariere a tot ce am realizat şi adunat în anul ce se duce. Noi, cei din cercetare şi învățământul universitar, îl considerăm bun în condițiile de turbulenţă şi a unei tranziții de un sfert de secol. A fost favorabil mai întâi sub semnul “creatio” menţionat. Şi acest an ne-a adus rezultate științifice de valoare care ne-au dus faima în lume şi au sporit tezaurul intelectual al ţării. Am pregătit pe parcursul anului specialiști de înaltă calificare pentru țară, dar și cadre științifice de înaltă calificare în diverse domenii, atestate cu grade științifice și titluri științifico-didactice. Anume doctorii în științe, profesorii universitari, cadrele didactice de toate categoriile formează potențialul intelectual al unei națiuni care trebuie apreciat, valorificat și antrenat în serviciul societății. Aceasta ne-o dorim cu toţii: în anul care vine conducerea țării să se implice cu mai multe acţiuni concrete pe tărâmul dat.

Stimați membri ai seminarelor științifice de profil, membri ai comisiilor de experți pe domenii, membri ai Comisiei de atestare și Comisiei de acreditare, toți acei care activați în sistemul nostru național de pregătire și atestare a cadrelor științifice de înaltă calificare, de evaluare a cercetării! Vă asigur că noi, împreună cu Dumneavoastră, comunitatea academică, am construit pe parcursul anilor un sistem de identificare şi atestare a valorilor, prin munca noastră comună facem un serviciu necesar țarii, care, credem, va fi apreciat la justa lui valoare. Sperăm mult, ca în vâltoarea unor noi transformări şi schimbări ce se preconizează a fi făcute, CNAA va putea să rămână în continuare o platformă a comunităţii ştiinţifice şi universitare, care să păstreze spiritul sănătos şi creativ în ştiinţă şi educaţie. Avem ferma încredere că și comunitatea academică, nu mai puţin decât cea a juriştilor, economiştilor şi a altor categorii de specialişti din ţară, are nevoie de o structură autonomă şi independentă, formată de cercetători şi cadre didactice, care să stea de veghe la promovarea profesionalismului adevărat cu influenţe multiple asupra dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere.

La vremea luminată a Nașterii Domnului nostru, Iisus Hristos, și la răscrucea timpurilor vă urez sănătate, împliniri, bucurii, viață lungă și pace în suflet. Să nu uităm că Anul 2017, potrivit Horoscopului Chinezesc, va decurge sub semnul Cocosului de Foc. Fiind un simbol al răsăritului, trezirii la viață și triumfului, Cocoșul de Foc promite să fie un an al marilor reușite, cu condiția ca acestea să fie precedate de multă muncă și răbdare. Vă doresc ca sărbătorile sa fie presărate cu bucurii, împliniri, liniște și sănătate. Crăciun fericit alături de cei dragi și la mulți ani!

Academician Valeriu CANTER,
Preşedintele Consiliului Naţional pentru Acreditare şi Atestare