Comisia de atestare
Comisia de acreditare
Comisiile de experţi
Dispoziţii, instrucţiuni
Acte normative
Nomenclator
Instituţii
Consilii
Seminare
Teze
Conducători de doctorat
Deţinători de grad
Doctoranzi
Postdoctoranzi
CNAA logo

 română | русский | english


versiune pentru tipar

La o aniversare. Revista "Limba Română"- două decenii în serviciul culturii naţionale


11 mai 2011

La o aniversare

Revista „Limba Română” – două decenii în serviciul culturii naţionale

Cu acest generic, sub egida Institutului Cultural Român, a Primăriei municipiului Chişinău, a Uniunilor Scriitorilor şi Artiştilor Plastici din Moldova, la Chişinău îşi va desfăşura lucrările o Conferinţă Ştiinţifică Internaţională, prilejuită de împlinirea a 20 de ani de la fondarea revistei „Limba Română”. La eveniment vor participa cunoscuţi oameni de ştiinţă şi cultură din Republica Moldova, România şi Ucraina, reprezentanţi ai parlamentelor şi guvernelor de pe cele două maluri ale Prutului, colaboratori şi cititori ai revistei.

În cadrul conferinţei vor fi abordate aspecte ale implicării instituţiilor mass-media în promovarea legislaţiei lingvistice şi a limbii române literare, în procesul de reconstituire a identităţii naţionale a românilor basarabeni. Va fi organizată, de asemenea, o masă rotundă care va lua în dezbateri adversităţile itinerarului democratic şi impactul lor asupra situaţiei etnolingvistice şi culturale din Republica Moldova.

Conferinţa va avea loc pe 13 mai curent, cu începere de la ora 10.00, la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 3), unde sunt aşteptaţi toţi cei interesaţi de problemele actuale de lingvistică, sociolingvistică, literatură şi cultură naţională.

Redacţia revistei „Limba română”