Comisia de atestare
Comisia de acreditare
Comisiile de experţi
Dispoziţii, instrucţiuni
Acte normative
Nomenclator
Instituţii
Consilii
Seminare
Teze
Conducători de doctorat
Deţinători de grad
Doctoranzi
Postdoctoranzi
CNAA logo

 română | русский | english


versiune pentru tipar

Pregătirea cadrelor prin doctorat - în atenţia experţilor europeni


20 octombrie 2011

La 21 octombrie curent, la Bruxelles îşi va desfăşura lucrările un seminar cu privire la organizarea studiilor doctorale în ţările vecine ale UE şi Balcanii de Vest. Este o temă de mare actualitate, abordată frecvent şi în Republica Moldova. Obiectivele seminarului vizează prezentarea si discutarea Studiului privind doctoratul în acest spaţiu, realizat la comanda Directoratului general educaţie şi cultură al Comisiei Europene; expunerea viziunilor UE şi ale ţărilor partenere în contextul respectiv; discutarea acţiunilor privind îmbunătăţirea susţinerii programelor doctorale în ţările vecine şi Balcanii de Vest.

La eveniment vor participa reprezentanţi ale tuturor celor 23 de ţări implicate în studiul respectiv, precum şi delegaţi de la universităţile şi asociaţiile de universităţi din Europa, de la Comisia Europeană şi Agenţia Executivă Europeană pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură. Republica Moldova va fi reprezentată de acad. Valeriu Canţer, preşedintele Consiliului Naţional pentru Acreditare şi Atestare, care va participa la dezbaterile pe tema anunţată. Agenda seminarului poate fi accesată aici.

Speranţele legate de acest eveniment: prin eforturi comune, prin cooperare de asigurat creşterea calităţii studiilor de doctorat; coordonarea întocmirii programelor de doctorat; sporirea mobilităţii studenţilor ciclului trei de studii (doctoranzilor); atragerea tinerilor talentaţi în procesul de cercetare.

Tatiana Rotaru